lørdag den 22. september 2012

Iguazu falls

Iguazu vandfaldene var en kaempe oplevelse, og er et must-see, naar man rejser igennem sydamerika. Med en faldmeter paa op til 82 meter regnes det for blandt verdens kraftigeste. Vandfaldene graenser op til Paraguay, Argentina og Brasilien, hvortil vi valgte en dag paa Brasilien og en dag paa Argentina siden.

Hvor Brasilien siden giver det store overblik af vandfaldet, er der mulighed for at komme helt close-up paa Argentina siden. Hertil var der mulighed mod overpris at faa et "bad" eller blive "doebt" som de kaldte det, hvilket selvfoelgelig skulle proeves. Kort sagt sad vi 25 personer i en stoerre gummibaad, som herefter sejlede under et af de mange vandfald. Det var svaert at forberede sig paa den styrke vandet kommer med, men hold nu op det var sjovt. Bagefter kom jeg smilende og gennembloedt ud til Marianne.

En sjov/svaer at glemme sidehistorie er fra vores overnatning i Porto Iguazu (byen taettest paa vandfaldene fra Argentina siden). Vi er indlogeret paa et hostel ´Lola Residents´ejet af en 32-aarig brasiliensk kvinde, Lola, som har otte boern, da som huhn selv siger "I love men and babies". Historien omhandler nu Marianne, som foer vi laegger os i seng ville dreje natlampen, hvortil hun faar et kaempe elektrisk stoed, gennem hele kroppen som Marianne beskriver det, og sidder i lettere shock med et galoperende hjerte paa sengen bagefter. Dette maa indtil videre vaere turens foerste "naerdoedsoplevelse".

// Troels

Ingen kommentarer:

Send en kommentar