lørdag den 1. december 2012

Der er saa meget sjov i Chile..


Paa soesygepiller igennem Chiles fjorde 
Os, syv turister, nogle lokale lastbilchauffoerer og en masse koer valgte at lade sig transportere paa den flotteste maade; paa en faerge igennem Chiles fjorde. Det blev til fire uforglemmelige dage i godt selskab, med smuk natur og med alt slags vejr. Saa havde vi snevejr, saa havde vi solskin, saa havde vi hagl, saa havde vi flotte solop- og solnedgange, saa var der saa hoeje boelger at alle tyede til kahytterne og flere maatte hilse paa ulrik. Saa drik vi roedvin, laeste boeger, delte historier og spillede kort med vores nye venner.
 

Kortspil og medsmuglet vin med vores nye rejsevenner

 Bare en ideel maade at rejse paa!


Naar der engang i fremtiden foelger dufte med de billeder, man tager, vil man her kunne lugte stanken fra de koer, vi havde med om bord. Det var et interssant touch til en ellers meget smuk solnedgang.


 Billedet taler vist for sig selv :) 
Hvis ikke: Troels har med stor begejstring spottet et eller andet derude paa havet med kikkerten midt i en omgang mate (en meget udbredt lokal drik, som vi her drikker fra det gule "krus")


45 minutters uafbrudt kaelkning
Efter fire dages faergetransport i nordlig retning fra sydchile havde vi faaet bevaeget os fra det koldere omraade kaldet Patagonien til det noget varmere omraade kaldet Lake District til byen Pucon. Vaek med skiundertoejet og frem med shorts, yes. Som navnet antyder er omraadet fyldt med floder og soeer med sorte strande fra lava. Indimellem soeerne er landskabet pyntet med snebeklaedte vulkantoppe. Vi besluttede os for at bestige en af disse. Det foregik ved, at vi blev koert til 1400 meters hoejde og besteg det resterende op til 2700 meter. Vejret var ikke ligefrem med os, saa det blev fem timer i meget haard blaesevejr. Vi startede 10 i gruppen og fire af os naaede til tops. Tanekte flere gange undervejs: "hvorfor var det lige vi ville det her?" og "har vi virkelig betalt penge for det her?" Men det var det hele vaerd, da vi enelig naaede til tops. Og helt uventet var der naermest vindstille paa toppen. Her stod vi ved krateret af sydamerikas anden mest aktive vulkan og saa, hvordan det roeg op af vulkanen med jaevne mellemrum. Udsigten herfra var selvfoelgende helt betagende, for her var kunne vi rigtig se alle de vulkaner og soeer, som udgoer omraadet. Men det var foerst nu, at det rigtige sjove skulle til at starte: nedstigningen paa kaelk. Vi foelte os som ti-aarige igen - det var helt fantastisk! 45 minutter og saa vi var tilbage ved start. Dagen afsluttede vi med afslapning og vin i nogle af de mange naturlige varme kilder, der ogsaa er i omraadet. Ahh!


 En tiltraengt pause undervejs paa vej til vulkanens top



En af de andre store aktiviter i omraadet er riverrafting. En aktivitet jeg var meget spaendt paa og som i den grad ikke skuffede. Rigtig sjovt! Det er det helt store histebid til et grin, der er kommet frem her.

Ellers boed opholdet her ogsaa paa en dag med trekking, hvor vi bl.a. hilste paa en af de helt store behaardede edderkopper - uha uha da da da! Da! Uha! Vi sparer jer for billedet :)


Kollektiv og gadekunst
Efter en tur med natbus ramte kystbyen Valparaiso. En meget charmerende by udgjort af en mase beboede bakker med sit helt eget praeg. Her emmer af kreativitet alle steder. En gaatur her bliver aldrig kedelig, for du faar altid oeje paa nyt grafitti eller nyt vaegkunst.

 Et lille udsnit af Valparaiso. Vi er ikke sikker paa, at alle huse og udbygninger her ville blive godkendt til beboelse derhjemme.

 Paa opdagelse i byen


Hov, saa kom man lige til at kigge ind i af en spraekke til en forfalden baggaard og saa det her


 BBQ med det kollektiv, vi boede i. Bemaek at det er en gammel haandvask, der genbruges som grill.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar