tirsdag den 18. september 2012

São Paulo

Tidligt mandag morgen ankom vi til Sao Paulo. Kan huske vi fik morgenmad i bussen, bestaaende af kiks og kager - det er jo helt skoert. Efter at have gaaet forgaeves til det foerste hostel fandt vi et hostel i byomraadet 'Paulister'.

Sao Paulo er med et indbyggetal paa godt 12 mio. en rigtig storby. Med det sagt er der ogsaa mere storbysstress over byen end Rio, saadan som jeg oplevede det. Byen er fyldt med hoejhuse, hvilket virker ret volsomt i starten. Maa indroemme jeg bedre kunne lide den blande byopbygning i Rio med mere "luft" i byrummet.

I Sao Paulo fik vi koebt bogen 'Brazil on the Rise' af Larry Rother, omhandlende brasiliens historie set fra et samfunds og politiks aspekt. Heri naevnes forholdet imellem Rio og Sao Paulo som foelgende:



"The cariocas, as natives of Rio De Janeiro are called, make fun og paulistas, residents of Sao Paulo  who are seen as too serious and excessively concerned about their jobs. In Brazil, work may be a necessity and can sometimes bring satisfaction, but learning to enjoy one's time on earth is an art, and those who have mastered that art are held in high esteem." 

Ovenstaaende beskriver selvfoelgelig ikke alle, men overordnet kunne jeg relatere til det. Byen er ligeledes kendt for at have den stoerste koncentration af Japanere udenfor Japan og Italienere udenfor Italien.

Gaderne i Paulister omraadet gav mig, med deres lange stejle veje, sjovt nok associationer til San Francisco, uden at jeg faktisk selv har vaeret der.

Den foerste dag brugte vi paa at gaa Paulister omraadet rundt, staa i koe 2,5 time for at komme paa MASP-museum, hvor vi saa en udstilling af Caravaggio, hvilket jeg nu ved er den by Michelangelo voksende op i og efterfoelgende har anvendt som kunsternavn. Udstillinger var dog ikke saerlig stor og derfor brugte vi kun 30 minutter derinde. Paa vej hjem om aftenen, erfarede vi ligeledes som i Rio, at Michael Jackson ikke er glemt, da vi saa en fantastisk Michael Jackkson imitation paa de fem meter brede fortorv der er paa Paulisters hovedgade.


Et billigt grin i Sao Paulo var da vi tog en tur i biffen og saa 'Diktatoren' haha, "My name is Maximum, Maximum capacity of 250 people". Der bliver sagt saa ufatteligt mange dumme ting i den film.


Lige en sidste bemaerkning om Sao Paulo er, at deres metro-system er helt fantastisk. Logisk opbygget, nemt at finde rundt, hurtigt med betaling og saa fungere det bare! :)


// Troels

Ingen kommentarer:

Send en kommentar