lørdag den 8. september 2012

Flumenense - Santos (3-1)


Yes, det var noget vi (jeg) havde set frem til. Fodboldkamp i brasilien! Hjemmefra havde jeg fundet billetter til Flumenense - Santos hos 'cheapticket.com' til hhv. 105 og 135 euro. Meget glad for vi ikke koebte dem, da prisen reelt er hhv. 10 og 15 euro for de samme pladser. Der er nogen, som tjener penge!

Tilbage i Rio; foerst skulle vi finde stedet at koebe billetterne. Dette viste sig at vaere lidt besvaerligt, da de ikke ligefrem skilter med det. Vi havde foerst gaaet lige forbi de mikroskopiske billetluger, som kun netop tillader at der kan gaa en haand igennem med penge/billetter. Disse er aabenbart saa smaa af sikkerhedsmaessige hensyn, da der op til det helt store topkampe er rift om billetterne.

Grundet varmen spiller de relativt sent og kampen var sat til kl. 21:00 og fandt sted godt en times transport fra byen. Vi tog metro op til centrum, hvor vi skulle videre med tog til stadion. Her blev vi dog i tvivl om, hvilket tog der var det rettet grundet mangel paa skiltring, men det var dog forholdsvis nemt at finde lokale i fodboldtroejer, hvilket er et godt tegn :) Ved stadion tog en lokal fan, som ikke kunne et ord paa engelsk, sig tid til at vise os den rigtige indgang samt hvilket tog, vi skulle tage tilbage. Okay, saa var vi ankommet det rigtge sted ude foran stadion en time foer kampstart, Her havde de lokale fans gang i en fest. Gaden var fuldt med fans der sang, spiste og drak sammen - super underholdende. Den stemning blev taget med ind paa stadion og varede til vores fornoejelse hele kampen. Smaa boern som aeldre sang med hele kampen igennem, hvor jeg er vant til, der er 10% 'hardcore' fans i Danmark, der synger hele kampen igennem, saa er det kotume, at alle synger under hele kampen hernede. Vi blev ogsaa selv saa medrevet, at vi ogsaa sang med, selvom vi ik vidste, hvad vi sang.

Fans hernede er ogsaa super kritiske ift. dommere og spillere (modstandere samt egne spillere). Hertil bliver der skraalet en del bandeord, hvor 'puto' er meget populaert :) 
Kampen i sig selv var meget underholdende, dels pga. de spiller paa et hoejere teknisk niveau end vi kender fra superligaen (burde nok ikke sammenligne med superligaen), men ogsaa fordi de tager saa vildt mange chancer, hvilket igen skaber store chancer i begge ender. 

Som titlen indikerer saa vandt hjemmeholdet Flumenense 3-1. Det skal dog hertil siges, at der er fire hold i Rio, men da Santos er et Sau Paulo hold holder jeg mig til betegnelsen hjemmeholdet. Lige en anden ting jeg grinte lidt over efterfoelgende var, at fansne konstant imellem sangene raabte 'Nense' igen og igen, dette hoerte jeg som 'Messi' og blev meget forvirret over, hvorfor de raabte 'Messi', Taenkte at maaske kunne det vaere naar der blev vist spil paa et hoej niveau, men eftersom de blev ved, gav det ikke mening. Fandt efterfoelgende ud af, at de havde forkortet navnet Flumenense til Nense, da det er nemmere at gentage og meget gaegns i Brasilien at forkorte ord :)

Forresten, saa fortsatte festen paa vej hjem i tog og metro, hvor der blev sunget og hamret paa togvognene :)

Her er lidt billede fra kampen.


"Stadionplatte" udenfor stadion Olympico

Flumenense - Santos

// Troels

2 kommentarer:

  1. Teresa Rocatis Nielsen17. september 2012 kl. 20.44

    Skønt at følge med i jeres rejse..

    Og lækkert med en god fodbold-oplevelse. Den er helt sikkert mere værd en Randers' niveau i øjeblikket - de tabte 4-0 til AAB i går.

    /Teresa

    SvarSlet
  2. Det ser sgu godt ud I to :) det ser ud som om I virkelig nyder det. Det virker som sjovere fodbold, jeg kan godt lide der er vild stemning og at der bliver taget flere chancer. Dejligt at kunne følge med.

    Morten

    SvarSlet